اطلاعات پروژه

نام: نمای بیمارستان اقبال
آدرس: تهران، خیابان آذربایجان، بعد از تقاطع خیابان رودکی وآذربایجان
نوع ساختمان: درماني
نوع طراحی: بازسازی
شرکت مشاور:معماران خط باریک
معمار مهدی موسوی نسب، سوده آخوندی
تیم طراحی: امیر سعادت، پیمان میدانی، حمیدرضا نیک فرجام، محمد آقایی
تاریخ اجرا: ۱۳۹۴ - ۱۳۹۵
مساحت زمین: ۱۰۰۰ مترمربع
مساحت ساخته شده: ۱۷۰۰ مترمربع
مهندس سازه: علي كرمي
اجرا: معماران خط باریک
مدیر اجرایی: مهدی موسوی نسب
تیم اجرایی: مهدی موسوی نسب، سوده آخوندی، شاهین انصاری، اسماعیل علی زاده
نظارت: مهندس الیاسی
پیمانکار: معماران خط باریک
کارفرما: بیمارستان اقبال
عکاس: حسين فراهاني

جوایز:

فيناليست جايزه معمار در بخش بازسازي سال ۱۳۹۶

اشتراک:

Eghbal_kavstudio.jpg

توضیحات معماران پروژه:

- متریال آجر انتخاب گروه طراحی به عنوان مصالح اصلی بود و این تصمیم با توجه به غالب بودن این متریال در همسایگی پروژه و نیز همخوانی نسبی این مصالح با اقلیم شهر تهران بود.

- تاسیسات نصب شده روی نما که برخی از آنها نیز غیرقابل جابجایی بود گروه طراحی را بر آن داشت تا طرح را به گونه ای پیش ببرند که بطور کامل قابل انعطاف باشد. تغییراتی که ممکن است به واسطه ی اخلال این تاسیسات در طول کار ایجاد شود در شکل کلی طرح تفاوتی ایجاد نمی کند.

- هدف اصلی گروه اضافه نکردن به عدم هماهنگی و اغتشاش تقاطع شلوغ مذکور بود. به این منظور تعداد مصالح و متریال ها و رنگ ها را به حداقل ممکن کاهش دادیم. همچنین نما را با طراحی یک شبکه ی منظم که متاثر از پراکندگی پنجره های مربوط بود ساده کردیم.

- در مرحله بعد کانسپت طراحی بر اساس شبکه بافته شده ای از نوارهای آجری بود که متاثر از شبکه طراحی شده بر اساس پنجره ها تغییر می کردند.

- بالکن طبقه سوم باید به شکلی پوشیده می شد که اجازه عبور نور و هوا را بدهد و در عین حال دید به پشت آن که پر از تجهیزات تهویه بود را محدود کند.

به این منظور از مصالح آلومینیومی اکسپندد مش استفاده کردیم که علاوه بر ایجاد امکانات فوق در تقابل با متریال آجر چهره ای رمز آلود به نما داده است.

- در مرحله پایانی ما تصمیم گرفتیم تا تابلوی مغازه ها را به پس زمینه آلومینیومی پیوسته تیره رنگ یکنواخت کنیم.