Viewing entries in
Renovation

نمای بیمارستان اقبال

اطلاعات پروژه

نام: نمای بیمارستان اقبال
آدرس: تهران، خیابان آذربایجان، بعد از تقاطع خیابان رودکی وآذربایجان
نوع ساختمان: درماني
نوع طراحی: بازسازی
شرکت مشاور:معماران خط باریک
معمار مهدی موسوی نسب، سوده آخوندی
تیم طراحی: امیر سعادت، پیمان میدانی، حمیدرضا نیک فرجام، محمد آقایی
تاریخ اجرا: ۱۳۹۴ - ۱۳۹۵
مساحت زمین: ۱۰۰۰ مترمربع
مساحت ساخته شده: ۱۷۰۰ مترمربع
مهندس سازه: علي كرمي
اجرا: معماران خط باریک
مدیر اجرایی: مهدی موسوی نسب
تیم اجرایی: مهدی موسوی نسب، سوده آخوندی، شاهین انصاری، اسماعیل علی زاده
نظارت: مهندس الیاسی
پیمانکار: معماران خط باریک
کارفرما: بیمارستان اقبال
عکاس: حسين فراهاني

جوایز:

فيناليست جايزه معمار در بخش بازسازي سال ۱۳۹۶

اشتراک:

Eghbal_kavstudio.jpg

توضیحات معماران پروژه:

- متریال آجر انتخاب گروه طراحی به عنوان مصالح اصلی بود و این تصمیم با توجه به غالب بودن این متریال در همسایگی پروژه و نیز همخوانی نسبی این مصالح با اقلیم شهر تهران بود.

- تاسیسات نصب شده روی نما که برخی از آنها نیز غیرقابل جابجایی بود گروه طراحی را بر آن داشت تا طرح را به گونه ای پیش ببرند که بطور کامل قابل انعطاف باشد. تغییراتی که ممکن است به واسطه ی اخلال این تاسیسات در طول کار ایجاد شود در شکل کلی طرح تفاوتی ایجاد نمی کند.

- هدف اصلی گروه اضافه نکردن به عدم هماهنگی و اغتشاش تقاطع شلوغ مذکور بود. به این منظور تعداد مصالح و متریال ها و رنگ ها را به حداقل ممکن کاهش دادیم. همچنین نما را با طراحی یک شبکه ی منظم که متاثر از پراکندگی پنجره های مربوط بود ساده کردیم.

- در مرحله بعد کانسپت طراحی بر اساس شبکه بافته شده ای از نوارهای آجری بود که متاثر از شبکه طراحی شده بر اساس پنجره ها تغییر می کردند.

- بالکن طبقه سوم باید به شکلی پوشیده می شد که اجازه عبور نور و هوا را بدهد و در عین حال دید به پشت آن که پر از تجهیزات تهویه بود را محدود کند.

به این منظور از مصالح آلومینیومی اکسپندد مش استفاده کردیم که علاوه بر ایجاد امکانات فوق در تقابل با متریال آجر چهره ای رمز آلود به نما داده است.

- در مرحله پایانی ما تصمیم گرفتیم تا تابلوی مغازه ها را به پس زمینه آلومینیومی پیوسته تیره رنگ یکنواخت کنیم.

یست خانه

اطلاعات پروژه

نام پروژه: یست خانه
آدرس: صفاییه، یزد
نوع ساختمان: مسکونی، بازسازی
نوع طراحی: بازسازی
معماران مسئول: محمد خاوریان، امیر شهراد
تیم طراحی: صدف قناویز باف
تاریخ: 1394 - 1395
مساحت زمین: 800 مترمربع
مساحت ساخته شده: 1300مترمربع
مهندس عمران: شاهین عباسی
تاسیسات مکانیکی: احسان الوان ساز یزدی
تاسیسات الکتریکی:  مهندس محب الخامس، مهندس میرزایی
اجرا: محمد مشرف
نظارت: امیر شهراد، محمد خاوریان
عکاس: حسین فراهانی
کارفرما: خانم رصاف
 

جوایز: 

- فيناليست جايزه معمار در بخش بازسازی،‌ سال 1395
- برگزیده مسابقه معماری آسیا در بخش بازسازی، 2016

:اشتراک

توضیحات معماران پروژه:

این بنا یک ساختمان ده ساله در بافت جدید شهری یزد بود که کارفرما اقدام به بازسازی آن کرده بود و در مرحله اتمام سفت کاری و انجام بخشی از نازک کاری نظر کارفرما را تامین نکرده و بازسازی آن در این مرحله به ما واگذار شد. در بررسی اولیه ساختمان متوجه شدیم که وضعیت چیدمان کاربری ها به شیوه ای نامناسب قرار گرفته اندو از بیرون نیز غیر یکپارچه و مانند بقیه ساختمان های بافت جدید شهری فاقد هویت است.

با توجه به قرارگیری بنا در نبش یک چهارراه و دارا بودن دو نمای غربی و شمالی به فکر یک ایده برای بهینه سازی درون و بیرون با یک روش مناسب بودیم که بتواند نیازهای اساسی همجواری ها و ارتفاع همسایه ها در نظر گرفته شود. در بررسی اولیه کارفرما یزد نکته جالبی توجه ما را جلب کرد که اصولا مردمی که امروزه در یزد زندگی میکنند روش زندگی و ذهنیت بسیار ثابتی در گذر زمان نسبت به مساله خانه داشته و دارند و این مساله ما را بر آن داشت که نیازهای امروزه یک خانواده یزدی مانند محرمیت،حیاط اندرونی و بیرونی ،فضاهای عمومی و خصوصی مجزا، آشپزخانه بسته و ... را در غالب نیازهای امروزی یک خانواده دوباره چینی کنیم.

با توجه به موقعیت قرارگیری بنا در دو جبهه غربی و شمالی و بررسی اولیه متوجه شدیم که بیشتر قسمتهای بنا با توجه به بزرگتر بودن ضلع غربی نما از ضلع غربی رو به خیابان نورگیری میکنند و یک باغچه نیز در قسمت شمالی زمین که جز ملک بود به عنوان ورودی مطرح شده بود و با توجه به درخواست کارفرما از قسمت شمالی زمین ما به فکر اضافه کردن پوسته ای به بنا شدیم که فضاهایی که بین پوسته و ساختمان به وجود میآیند به عنوان فضای باز محصور تعریف کنیم که علاوه بر اضافه شدن زمین به خانه مساله محرمیت را نیز حل کنیم و همچنین مشکل نا هماهنگی همجواری ها هم همزمان در نظر گرفته شود و با این روش در ضلع شمال معضل پنجره های رو به خیابان را تبدیل به پنجره های رو به حیاط کنیم.این پوسته در قسمت غربی امتداد داده شد و ارتفاع انرا به اندازه ساختمان گرفتیم که در جبهه غربی نیز کار سایه اندازی را انجام داده و به علاوه فضای اقامتی در غرب را نیز به داخل کشاندیم و یک راهرو پشت آن تعریف کردیم که علاوه بر نورگیری ارتباط با حیاط اصلی را از طریق ورودی اضافه کنیم.

در قسمت درون خانه یک فضای گنبدی بلند قرار داشت که ما از آن به عنوان فیلتر برای تقسیم خانه به دو بخش شمالی و جنوبی استفاده کردیم که در قسمت شمالی فضاهای خصوصی مانند آشپزخانه و اتاق نشیمن و خوابها را قرار دادیم و در قسمت جنوبی رو به حیاط اصلی اتاق مهمان و پذیرایی را قرار دادیم.

 

ساختمان اداری گلستان

اطلاعات پروژه

نام پروژه: ساختمان اداری گلستان
آدرس: تهران، خیابان اشرفی اصفهانی جنوبی، خیابان شهید مخبری
نوع ساختمان: اداری
نوع طراحی: بازسازی
معماران: مرتضی رهبر، احسان حتمی
تاریخ: تیر 1393 الی آبان 1393
مدیر ساخت و اجرا: کاظم کاظم زاده
ساخت و اجرا: مجید نوحی
مشاور سازه: امید پاشافر
مشاور تاسیسات مکانیکی: حسین شاه نظری
مشاور تاسیسات الکتریکی: فریوار صفاری
کارفرما: شرکت گلستان
عکس: حسین فراهانی

اشتراک :

 

نمایشگاه مرکزی شرکت گلزار اتصال

اطلاعات پروژه

نام پروژه: نمایشگاه مرکزی شرکت گلزار اتصال
نوع طراحی: بازسازی و طراحی داخلی
نوع ساختمان: تجاری
موقعیت: تهران، خیابان پایدار فر
طراحی معماری: مهندسین مشاور دش
معماران مسئول: رضا اسلامی ، امیر حسین رستمی، مجتبی میر حسینی
تاریخ: 1393
مساحت زیر بنا: 170 متر مربع
ناظر ساخت: مهندسین مشاور دش
مجری: هومن خرسندی
کارفرما: شرکت گلزار اتصال
عکس: حسین فراهانی

اشتراک :

 

ساختمان مسکونی کاوه

توضیحات معمار پروژه:

در روند ساخت‌وسازهای اخیر شهر تهران، شاهد تخریب گسترده خانه‌های قدیمی و جایگزینی آنها با آپارتمان‌ها هستیم. در این میان، بسیاری از خانه‌های ارزشمند و قابل بازسازی مشاهده می‌شود که بدون توجه به کیفیت‌های فضایی و نوع زندگی جاری در آنها، تنها در جهت منافع اقتصادی تخریب می‌شوند. ساختمان مسکونی کاوه، ساختمانی قدیمی است با قدمت ۲۰ ساله که در محور دسترسی محلی یک بن‌بست ۱۰ متری قرار گرفته است. این ساختمان قبل از بازسازی، ساختمانی سه‌طبقه، شامل یک زیرزمین و دو طبقه مسکونی بود که در زیرزمین، فضاهایی مانند انبار و استخر، و در دو طبقه همکف و اول، یک واحد دوبلکس مسکونی قرار داشت.

در روند طراحی پروژه، ابتدا بررسی‌ها و تحلیل‌های اولیه صورت گرفت تا بر اساس پتانسیل‌های بنا و با توجه به کمبودهای ساختمان قبلی، بتوان طرح مناسبی ارائه داد. بیشترین معضل ساختمان در حالت قبل از بازسازی، نورگیری در بخش مرکزی ساختمان بود که با توجه به عمق توده ساخته‌شده، نورگیری از شمال و جنوب کافی نبود و با اینکه نورگیر مرکزی در ساختمان قبلی وجود داشت، به دلیل جایگیری نامناسب فضاهای زندگی، امکان استفاده از آن وجود نداشت. بنابراین پلان طبقات به طور کلی تغییر کرد و از اول طراحی شد. این معضل نورگیری در زیرزمین نیز دیده می‌شد.

اطلاعات پروژه

نام پروژه: ساختمان مسکونی کاوه
موقعیت: تهران، ایران
نوع طراحی: بازسازی
نوع ساختمان: مسکونی
طراحی معماری: دفتر طرح و معماری پرگار
 معماران مسئول: بهزاد حیدری، شیرین صمدیان
همکار طراحی: سالومه محمدی
تاریخ: 1392
مساحت زیر بنا: 1400 مترمربع
همکار طراحی: سالومه محمدی
سازه: جلال‌الدین سجادیان
تاسیسات مکانیکی: آرش مجابی
تاسیسات الکتریکی: مهدی قندیل‌زاده
اجرا: محمدرضا کاظمی
مسئول کارگاه: روزبه ناهیدی
کارفرما: باقر فولادزاده
عکس: حسین فراهانی

اشتراک :

در بازسازی نمای شمالی، ترکیب احجام سخت و نرم مد نظر قرار گرفته است؛ احجام دو سمت ورودی حفظ شده و بقیه نما در هماهنگی با این دو ستون عمودی، طراحی شده است. لايه نرم نیز به صورت پوسته یکپارچه چوبی که از طرفی، نقش جان‌پناه و از طرف دیگر، نقش سایبان را ایفا می‌کند، در بين احجام سخت جاي گرفته است. در انتخاب مصالح نیز، همنشینی آب و خاک در کنار هم، ایده اصلی طراحی است. در طراحی نمای جنوبی، سلسله مراتب فضای باز و نیم‌باز و بسته، سبب ایجاد دو لایه در نما شده است که لایه بیرونی با مصالح سخت آجر و فلز، از لایه داخلی که با مصالح چوبی پوشیده شده است، محافظت می‌کند.

برای ایجاد تغییرات در پلان، نیاز به ایجاد تغییرات در سازه دیده می‌شد که با محاسبات مجدد و بررسی سازه، امکان ایجاد این تغییرات فراهم شد. حذف ستون در قسمت نورگیر مرکزی و پله و ایجاد گشایش فضایی، جابجایی بادبندهای شرقی و غربی که در وسط پلان قرار داشتند به آکس‌های اطراف، و تقویت اسکلت برای اضافه‌کردن طبقه دوم، از جمله اقداماتی بودند که در زمینه تغییرات سازه‌ای صورت گرفت.

ایده اولیه طراحی، بر مبنای ایجاد فضای ارتباطی حول نورگیر مرکزی است که نور را به مرکز ساختمان هدایت می‌کند. این فضای ارتباطی، علاوه بر برقراری ارتباط فضاها در طبقه همکف، ارتباط عمودی بین دو طبقه واحد دوبلکس را نیز فراهم می‌کند و به عنوان قلب ساختمان، نور و رنگ را در زندگی روزمره ساکنین جاری می‌کند. در پلان طبقه دوم، با عقب‌نشینی دیوارها از حد نما در قسمت شمالی تراس و در قسمت جنوبی، یک حیاط اختصاصی و فضای نیم‌باز شکل گرفته است. فضاهای اصلی پلان طبقه دوم در اطراف نورگیر مرکزی قرار گرفته‌اند و در حقیقت، این نورگیر در وسط حیاط مرکزی این واحد است. فضای پله نیز در همان جای قبلی پیش‌بینی شده و آسانسور به مجموعه اضافه شده است.

نورگیری زیرزمین با عقب‌نشینی دیوار آن از حد جنوبی نما تامین شده است. زیرزمین، شامل فضاهای خدماتی استخر، سونا و جکوزی، پارکینگ و سرایداری می‌شود، در حالی که فضاهای اصلی زندگی واحد دوبلکس، مانند آشپزخانه، پذیرایی، نشیمن، نهارخوری، و اتاق مهمان، در طبقه همکف و اتاق خواب اصلی، اتاق‌های خواب، اتاق کار و فضاهای وابسته، مانند سرویس، آشپزخانه و لاندری، در طبقه اول قرار می‌گیرند. در طبقه دوم نیز، یک واحد مستقل با مساحت ۲۰۰ متر مربع و حیاط مستقل آن، پیش‌بینی شده است.

 

بیمارستان کودکان تهران

اطلاعات پروژه

نام پروژه: بیمارستان کودکان تهران
موقعیت: تهران، خیابان طالقانی
نوع طراحی: بازسازی
نوع ساختمان: عمومی
معماران ارشد: مهدی موسوی نسب، سوده آخوندی
همکار طراحی: محمدرضا آقایی
تاریخ: 1393
تیم اجرا: گروه معماران سام به سرپرستی مهدی موسوی نسب
سرپرست پروژه: پیمان جانی
کارفرما: بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی کودکان تهران
عکس: حسین فراهانی

اشتراک: