Viewing entries in
Residential

ايوان خانه

Ivan-Khaneh_KavStudio (4).jpg

توضیحات معمار پروژه :

ایوان-خانه در دو واحد مجزا در زمینی به مساحت 273 مترمربع و با زیربنای 410 مترمربع در شاهین شهر اصفهان واقع شده است. الگوی ابتدایی شکل دهنده شهر دارای خانه هایی ویلایی یک طبقه با فضای باز تفکیک شده (30 درصد عرصه در جنوب و 10 درصد در شمال) می باشد. در ساخت و سازهای جدید، همچنان الگوی پر و خالی حفظ شده اما آپارتمان های چندطبقه جای خانه های ویلایی را گرفته اند.

آنچه که در فرآیند طراحی مورد توجه قرار گرفت این بود که چگونه می توان همچنان سهمی از حیاط و فضای باز و نیمه باز برای واحد بالا قائل بود. به گونه ای که کیفیت های یک خانه ویلایی ( ساختار فضای باز، نیمه باز، بسته) در طبقه بالایی ساختمان همچنان حفظ شود و مجموعه، ترکیبی از دو خانه کامل باشد، نه یک آپارتمان امروزی. از طرفی با توجه به حضور فضای سبز وسیع در شمال سایت، با الهام از عناصر پایه و پروتوتایپ های معماری ایرانی، «ایوانی برای تماشا» شکل گرفت تا بتوان از طریق آن به نظاره شهر نشست. از طرفی جهت کنترل دید از بیرون به داخل، پرده ای در جلو ایوان قرار گرفت.

عدم محدودیت در تراکم (تا حد مجاز سه طبقه روی پیلوت) این امکان را می داد تا بتوان زندگی را در سطوح مختلف و با کیفیت های متفاوت جاری ساخت. از این رو عرصه های متنوعی (باز، نیمه باز) مانند حیاط ورودی (ایوان)، حیاط بالاخانه، مهتابی و بام شکل گرفت که در ترکیب با فضاهای بسته به صورت هدفمند و طی آداب خاصی با یکدیگر، امکان فعالیت ها و رفتارهای مختلفی نظیر بازی کودکان، تماشای منظر مناسب، مطالعه، خلوت عین در جمع بودن، پخت و پز، صرف غذا و خوابیدن زیر آسمان شب را را با کیفیت و آسایش بیشتر فراهم می کند.

اطلاعات پروژه

نام پروژه: ايوان خانه
درس: استان اصفهان، شاهین شهر، خیابان مخابرات، فرعی هشتم شرقی
نوع: مسکونی
شرکت مشاور: دفتر معماری پيرامون
معمار مسئول: بهروز شهبازی
تيم طراحی: احمد موسویان، سید مسیح مشگ فروش
تاریخ: 1393 - 1395
مساحت زمين: 273 مترمربع
مساحت ساخته شده: 410 مترمربع
مشاور سازه: مهندس سورانی
مدیر اجرایی: دکتر مهدی عمویی
نظارت: بهروز شهبازی، احمد موسویان
مصالح: سنگ و آجر
عکاس: حسین فراهانی
کارفرما: دکتر مهدی عمویی

جوایز:

- فيناليست جایزه معمار در بخش مسکونی تك واحدي، مجله معمار، 1396
- فيناليست جايزه معماري آسيا، المان، 2017

اشتراک:

آپارتمان مسکونی ملک

Malek_KavStudio (1).jpg

توضیحات معماران پروژه:

آپارتمان مسکونی ملک در زمینی به مساحت 303 مترمربع با زیربنای 850 مترمربع در محله ملک در شهر اصفهان واقع شده است. خواسته کارفرما مبنی بر تنظیم شش واحد در چهارطبقه با ابعاد و خصوصیات متفاوت دستمایه توزیع واحد ها و طراحی اولیه قرار گرفت. پس از بررسی محدودیت های پروژه، چیدمان واحدها به گونه ای صورت گرفت که 4 واحد 90متری در طبقات اول و دوم ساختمان و 2 واحد 180متری در طبقات سوم و چهارم قرار گیرند.

ایده طراحی

بر اساس نگاه عملکردگرا و خالی از معنای مدرن، فضاهای خانه به دو قلمرو عمومی (جمعی) و خصوصی (فردی) تقسیم می شوند. این در حالی است که نوع سازماندهی فضاهای خصوصی و عمومی در خانه و چگونگی ارتباط بین آنها، در تمایل افراد یک خانواده به حضور در جمع خانواده و همچنین حفظ خلوت شخصی افراد خانواده موثر است. به نظر می‌رسد تفکیک بیش از حد فضاهای خصوصی و عمومی در مسکن معاصر ایران، موجب رشد فردگرایی و تهدید فضای صمیمی خانه و مفهوم زندگی در میان خانواده شده است.

در این پروژه در جهت بهبود تعاملات بین فردی در خانه، به جای دو قلمرو تفکیک شده عمومی (جمعی) و خصوصی (فردی)، طیفی از قلمروها از فردی تا جمعی شامل «خلوت با آشنایان»، «خلوت با خانواده»، «خلوت در کنار جمع خانواده» و «خلوت شخصی» درنظر گرفته شده است. برای مثال در قلمرو «خلوت در کنار جمع خانواده»، امکان بروز فعالیت های شخصی همانند مطالعه، خیاطی، بازی کودک، کار با کامپیوتر، اتوکردن و ... که نیاز به خلوت زیادی ندارند، در کنار جمع خانواده فراهم می شود.

همچنین با محوریت مفهوم خانواده در تعریف خانه، قلمرو جمعی (خانواده) نقش سازمان دهنده مرکزی برای قلمروهای فردی را ایفا می کند.

این امر در طبقه سوم با مرکزیت «فضای نشمین خانواده» و در طبقه چهارم (آخر) بواسطه نزدیکی با آسمان، با مرکزیت «حیاطی کوچک برای حضور خانواده» اتفاق می افتد و دیگر فضاهای خانه حول این مراکز سازماندهی می شوند. این نوع از سازماندهی (مرکزگرا)، در الگوی خانه‌های تاریخی چهارصفه در معماری سنتی مناطق مرکزی ایران، وجود داشته است. در این الگو فضای «میان‌خانه» به عنوان مرکز و اتحاد دهنده فضاهای خانه، نقش محوری ایفا می کند. سازه ساختمان نیز اسکلت بتنی و برای تاسیسات گرمایشی آن پکیج و گرمایش از کف و برای سرمایش آن اسپلیت در نظر گرفته شده است.

اطلاعات پروژه

نام: آپارتمان مسکونی ملک
آدرس: اصفهان، خیابان ملک، کوچه ملک
نوع: مسکونی
شركت مشاور: دفتر معماری پیرامون
معماران مسئول: بهروز شهبازی، با همکاری مهران قرائتی
تیم طراحی: آناهیتا شادکام، سید مسیح مشگ فروش با همکاری کیمیا والیانی
تاریخ: 1392 - 1395
مساحت زمين: 303 مترمربع
مساحت ساخته شده: 850 مترمربع
مشاور سازه: مجيد خسروي
تاسیسات مکانیکی: ايمان امامي
مدير اجرایی: رسول كياني
اجرا: شركت زيباسازان
نظارت: بهروز شهبازی، سید مسیح مشگ فروش
پیمانکار: رسول كياني
مصالح: سنگ، بتن شسته
کارفرما: زهرا صابریان و شرکا
عکاس: حسين فراهاني

جوایز:

-رتبه سوم جايزه معمار در گروه ساختمان های مسکونی آپارتماني، برگزار كننده مجله معمار، 1396

اشتراک:

یست خانه

اطلاعات پروژه

نام پروژه: یست خانه
آدرس: صفاییه، یزد
نوع ساختمان: مسکونی، بازسازی
نوع طراحی: بازسازی
معماران مسئول: محمد خاوریان، امیر شهراد
تیم طراحی: صدف قناویز باف
تاریخ: 1394 - 1395
مساحت زمین: 800 مترمربع
مساحت ساخته شده: 1300مترمربع
مهندس عمران: شاهین عباسی
تاسیسات مکانیکی: احسان الوان ساز یزدی
تاسیسات الکتریکی:  مهندس محب الخامس، مهندس میرزایی
اجرا: محمد مشرف
نظارت: امیر شهراد، محمد خاوریان
عکاس: حسین فراهانی
کارفرما: خانم رصاف
 

جوایز: 

- فيناليست جايزه معمار در بخش بازسازی،‌ سال 1395
- برگزیده مسابقه معماری آسیا در بخش بازسازی، 2016

:اشتراک

توضیحات معماران پروژه:

این بنا یک ساختمان ده ساله در بافت جدید شهری یزد بود که کارفرما اقدام به بازسازی آن کرده بود و در مرحله اتمام سفت کاری و انجام بخشی از نازک کاری نظر کارفرما را تامین نکرده و بازسازی آن در این مرحله به ما واگذار شد. در بررسی اولیه ساختمان متوجه شدیم که وضعیت چیدمان کاربری ها به شیوه ای نامناسب قرار گرفته اندو از بیرون نیز غیر یکپارچه و مانند بقیه ساختمان های بافت جدید شهری فاقد هویت است.

با توجه به قرارگیری بنا در نبش یک چهارراه و دارا بودن دو نمای غربی و شمالی به فکر یک ایده برای بهینه سازی درون و بیرون با یک روش مناسب بودیم که بتواند نیازهای اساسی همجواری ها و ارتفاع همسایه ها در نظر گرفته شود. در بررسی اولیه کارفرما یزد نکته جالبی توجه ما را جلب کرد که اصولا مردمی که امروزه در یزد زندگی میکنند روش زندگی و ذهنیت بسیار ثابتی در گذر زمان نسبت به مساله خانه داشته و دارند و این مساله ما را بر آن داشت که نیازهای امروزه یک خانواده یزدی مانند محرمیت،حیاط اندرونی و بیرونی ،فضاهای عمومی و خصوصی مجزا، آشپزخانه بسته و ... را در غالب نیازهای امروزی یک خانواده دوباره چینی کنیم.

با توجه به موقعیت قرارگیری بنا در دو جبهه غربی و شمالی و بررسی اولیه متوجه شدیم که بیشتر قسمتهای بنا با توجه به بزرگتر بودن ضلع غربی نما از ضلع غربی رو به خیابان نورگیری میکنند و یک باغچه نیز در قسمت شمالی زمین که جز ملک بود به عنوان ورودی مطرح شده بود و با توجه به درخواست کارفرما از قسمت شمالی زمین ما به فکر اضافه کردن پوسته ای به بنا شدیم که فضاهایی که بین پوسته و ساختمان به وجود میآیند به عنوان فضای باز محصور تعریف کنیم که علاوه بر اضافه شدن زمین به خانه مساله محرمیت را نیز حل کنیم و همچنین مشکل نا هماهنگی همجواری ها هم همزمان در نظر گرفته شود و با این روش در ضلع شمال معضل پنجره های رو به خیابان را تبدیل به پنجره های رو به حیاط کنیم.این پوسته در قسمت غربی امتداد داده شد و ارتفاع انرا به اندازه ساختمان گرفتیم که در جبهه غربی نیز کار سایه اندازی را انجام داده و به علاوه فضای اقامتی در غرب را نیز به داخل کشاندیم و یک راهرو پشت آن تعریف کردیم که علاوه بر نورگیری ارتباط با حیاط اصلی را از طریق ورودی اضافه کنیم.

در قسمت درون خانه یک فضای گنبدی بلند قرار داشت که ما از آن به عنوان فیلتر برای تقسیم خانه به دو بخش شمالی و جنوبی استفاده کردیم که در قسمت شمالی فضاهای خصوصی مانند آشپزخانه و اتاق نشیمن و خوابها را قرار دادیم و در قسمت جنوبی رو به حیاط اصلی اتاق مهمان و پذیرایی را قرار دادیم.

 

مجتمع مسکونی هم سایه

اطلاعات پروژه

نام پروژه: مجتمع مسکونی هم سایه
آدرس: کرج، محمد شهر، جاده ی ماهدشت، بلوار
آزادگان، کوچه ی بنفشه
نوع ساختمان: مسکونی
طراحی معماری: دفتر معماری رازان
معمار مسئول: سید نوید امامی
تیم طراحی: نسیم نوری، سعید سوری، حامد احمدی، بهروز صمدی، فاطمه رستمی، میثم فلاحی، الناز فرزادفر، زهرا هاتفی نیا، پرستو نریمیسا
تاریخ شروع طراحی: خرداد 92 تا اسفند92
تاریخ شروع و اتمام کار: تیر 92 تا شهریور 94
مساحت زیر بنا: 6500  مترمربع
مهندس سازه: شرکت مهندسین مشاور باستان پل
مهندس تاسیسات مکانیکی: هوفر اسماعیلی
مهندس تاسیسات الکتریکی: نینا عموشاهی
مجری: سید مرتضی حسینی منش، فرید اسلامی
نظارت: دفتر معماری رازان
کارفرما: شرکت بنیس روستا  (شوکامو)
عکس: حسین فراهانی

جوایز:

رتبه سوم مشترک جایزه معمار در بخش مسکونی آپارتمانی سال 94

اشتراک :

 

ساختمان مسکونی کاوه

توضیحات معمار پروژه:

در روند ساخت‌وسازهای اخیر شهر تهران، شاهد تخریب گسترده خانه‌های قدیمی و جایگزینی آنها با آپارتمان‌ها هستیم. در این میان، بسیاری از خانه‌های ارزشمند و قابل بازسازی مشاهده می‌شود که بدون توجه به کیفیت‌های فضایی و نوع زندگی جاری در آنها، تنها در جهت منافع اقتصادی تخریب می‌شوند. ساختمان مسکونی کاوه، ساختمانی قدیمی است با قدمت ۲۰ ساله که در محور دسترسی محلی یک بن‌بست ۱۰ متری قرار گرفته است. این ساختمان قبل از بازسازی، ساختمانی سه‌طبقه، شامل یک زیرزمین و دو طبقه مسکونی بود که در زیرزمین، فضاهایی مانند انبار و استخر، و در دو طبقه همکف و اول، یک واحد دوبلکس مسکونی قرار داشت.

در روند طراحی پروژه، ابتدا بررسی‌ها و تحلیل‌های اولیه صورت گرفت تا بر اساس پتانسیل‌های بنا و با توجه به کمبودهای ساختمان قبلی، بتوان طرح مناسبی ارائه داد. بیشترین معضل ساختمان در حالت قبل از بازسازی، نورگیری در بخش مرکزی ساختمان بود که با توجه به عمق توده ساخته‌شده، نورگیری از شمال و جنوب کافی نبود و با اینکه نورگیر مرکزی در ساختمان قبلی وجود داشت، به دلیل جایگیری نامناسب فضاهای زندگی، امکان استفاده از آن وجود نداشت. بنابراین پلان طبقات به طور کلی تغییر کرد و از اول طراحی شد. این معضل نورگیری در زیرزمین نیز دیده می‌شد.

اطلاعات پروژه

نام پروژه: ساختمان مسکونی کاوه
موقعیت: تهران، ایران
نوع طراحی: بازسازی
نوع ساختمان: مسکونی
طراحی معماری: دفتر طرح و معماری پرگار
 معماران مسئول: بهزاد حیدری، شیرین صمدیان
همکار طراحی: سالومه محمدی
تاریخ: 1392
مساحت زیر بنا: 1400 مترمربع
همکار طراحی: سالومه محمدی
سازه: جلال‌الدین سجادیان
تاسیسات مکانیکی: آرش مجابی
تاسیسات الکتریکی: مهدی قندیل‌زاده
اجرا: محمدرضا کاظمی
مسئول کارگاه: روزبه ناهیدی
کارفرما: باقر فولادزاده
عکس: حسین فراهانی

اشتراک :

در بازسازی نمای شمالی، ترکیب احجام سخت و نرم مد نظر قرار گرفته است؛ احجام دو سمت ورودی حفظ شده و بقیه نما در هماهنگی با این دو ستون عمودی، طراحی شده است. لايه نرم نیز به صورت پوسته یکپارچه چوبی که از طرفی، نقش جان‌پناه و از طرف دیگر، نقش سایبان را ایفا می‌کند، در بين احجام سخت جاي گرفته است. در انتخاب مصالح نیز، همنشینی آب و خاک در کنار هم، ایده اصلی طراحی است. در طراحی نمای جنوبی، سلسله مراتب فضای باز و نیم‌باز و بسته، سبب ایجاد دو لایه در نما شده است که لایه بیرونی با مصالح سخت آجر و فلز، از لایه داخلی که با مصالح چوبی پوشیده شده است، محافظت می‌کند.

برای ایجاد تغییرات در پلان، نیاز به ایجاد تغییرات در سازه دیده می‌شد که با محاسبات مجدد و بررسی سازه، امکان ایجاد این تغییرات فراهم شد. حذف ستون در قسمت نورگیر مرکزی و پله و ایجاد گشایش فضایی، جابجایی بادبندهای شرقی و غربی که در وسط پلان قرار داشتند به آکس‌های اطراف، و تقویت اسکلت برای اضافه‌کردن طبقه دوم، از جمله اقداماتی بودند که در زمینه تغییرات سازه‌ای صورت گرفت.

ایده اولیه طراحی، بر مبنای ایجاد فضای ارتباطی حول نورگیر مرکزی است که نور را به مرکز ساختمان هدایت می‌کند. این فضای ارتباطی، علاوه بر برقراری ارتباط فضاها در طبقه همکف، ارتباط عمودی بین دو طبقه واحد دوبلکس را نیز فراهم می‌کند و به عنوان قلب ساختمان، نور و رنگ را در زندگی روزمره ساکنین جاری می‌کند. در پلان طبقه دوم، با عقب‌نشینی دیوارها از حد نما در قسمت شمالی تراس و در قسمت جنوبی، یک حیاط اختصاصی و فضای نیم‌باز شکل گرفته است. فضاهای اصلی پلان طبقه دوم در اطراف نورگیر مرکزی قرار گرفته‌اند و در حقیقت، این نورگیر در وسط حیاط مرکزی این واحد است. فضای پله نیز در همان جای قبلی پیش‌بینی شده و آسانسور به مجموعه اضافه شده است.

نورگیری زیرزمین با عقب‌نشینی دیوار آن از حد جنوبی نما تامین شده است. زیرزمین، شامل فضاهای خدماتی استخر، سونا و جکوزی، پارکینگ و سرایداری می‌شود، در حالی که فضاهای اصلی زندگی واحد دوبلکس، مانند آشپزخانه، پذیرایی، نشیمن، نهارخوری، و اتاق مهمان، در طبقه همکف و اتاق خواب اصلی، اتاق‌های خواب، اتاق کار و فضاهای وابسته، مانند سرویس، آشپزخانه و لاندری، در طبقه اول قرار می‌گیرند. در طبقه دوم نیز، یک واحد مستقل با مساحت ۲۰۰ متر مربع و حیاط مستقل آن، پیش‌بینی شده است.

 

ساختمان مسکونی مهر

توضیحات معمار پروژه:

کمتر کسی است که هنگام ورود به خانه‌های قدیمی ایرانی، تحت تاثیر هنر معماران این بناها قرار نگیرد. امروزه، به دلیل تغییرات فراوانی که در سبک زندگی انسان‌ها به وجود آمده است، شاهد از دست‌رفتن بسیاری از کیفیت‌هایی هستیم که در زندگی دیروز جریان داشته است. احیاء این کیفیت‌ها می‌تواند در ارتقای کیفیت زندگی انسان‌ها نقش مهمی داشته باشد. امروزه، ما در شهرها و خانه‌های خاکستری زندگی می‌کنیم، ولی هنگامی که وارد خانه‌های قدیمی می‌شویم، تحت تاثیر بازی چشم‌نواز نور و رنگ قرار می‌گیریم که از پشت پنجره‌های ارسی، داخل فضا می‌شود. هنگامی که این پنجره‌ها باز می‌شوند و از پسِ آنها، درختان دیده می‌شوند، روح تازه‌ای در فضا ایجاد می‌شود. این روح فضا، همان چیزی است که در فضاهای آپارتمانی امروزی به ندرت یافت می‌شود. در طراحی این ساختمان، به دنبال آن بوده‌ایم تا گوشه‌ای از این کیفیت‌های فراموش‌شده را به یاد آوریم. در این راستا، پلان‌های طبقات به گونه‌ای طراحی شد که فضاهای اصلی زندگی از نور و منظر مناسب برخوردار باشند و با این اصل طراحی، روابط فضایی شکل گرفت.

اطلاعات پروژه

نام پروژه: ساختمان مسکونی مهر
موقعیت: تهران، ایران
نوع ساختمان: مسکونی
طراحی معماری: دفتر طرح و معماری پرگار
معماران مسئول: بهزاد حیدری، شیرین صمدیان
همکار طراحی: مریم غلامی
تاریخ: 1392
مساحت زیر بنا: 2880 مترمربع
سازه: جلال‌الدین سجادیان
تاسیسات مکانیکی: آرش مجابی
تاسیسات الکتریکی: مهدی قندیل‌زاده
اجرا: محمدرضا کاظمی
کارفرما: یوسف کاظمی
عکس: حسین فراهانی

اشتراک:

ساختمان مسکونی مهر در یک زمین شمالی به مساحت ۵۷۰ مترمربع قرار گرفته و زیربنای آن ۲۸۸۰ مترمربع است که در ۷ طبقه، شامل یک زیرزمین، یک لابی و ۶ طبقه مسکونی، طراحی شده است. در هر طبقه مسکونی، دو واحد با متراژ ۱۳۵ و ۱۸۵ مترمربع قرار دارد و در طبقه همکف، لابی و انباری‌ها، و در طبقه زیرزمین، پارکینگ و سرایداری پیش‌بینی شده است. به دلیل شیب زیاد زمین، طبقه پارکینگ هم‌سطح خیابان در نظر گرفته شده است و به همین دلیل، از نورگیری مناسبی برخوردار است. نورگیری ساختمان نیز توسط جبهه جنوبی و دو پاسیوی شرقی و شمالی تامین می‌شود.

برای ارتقای کیفیت فضای داخلی، سه لایه اصلی در طراحی نمای ساختمان در نظر گرفته شده است: لایه اول که لایه اصلی نماست و از مصالح آجر، فلز و شیشه تشکیل می‌شود و در اصل، جداکننده فضای داخل و خارج است، لایه دوم که بر روی لایه اصلی قرار می‌گیرد، پنجره‌های ارسی هستند که رنگ را در فضای داخلی وارد می‌کنند و لایه سوم، محل قرارگیری گلدان‌هاست که سبب ارتباط با فضای سبز می‌شود.

پنجره‌های ارسی در گذشته، از طرح‌ها و رنگ‌های زیادی تشکیل می‌شدند و تعدد این طرح‌ها، نشانگر هنر استادکاران ایرانی است. در این ساختمان، برای انتخاب نقش ارسی، از گلیم الهام گرفته شده است. ترکیب رنگ‌ها به صورت افقی و استفاده از اشکال و موتیف‌هایی که در گلیم ایرانی مورد استفاده قرار می‌گرفته، سبب شده است تا لایه پنجره‌های ارسی، هنگامی که در کنار هم قرار می‌گیرند، مانند یک گلیم بزرگ بر نما آویخته شوند. به دلیل قرارگرفتن این پنجره‌ها در نمای جنوبی، تاثیر آنها در فضای داخلی بسیار چشمگیر است و نوری که از این پنجره‌ها عبور می‌کند، رنگ را به داخل فضا هدایت می‌کند. برای ایجاد انعطاف‌پذیری در نما، این پنجره‌های ارسی بر سیستم متحرک قرار گرفتند تا ساکنین امکان انتخاب بین منظر و نور و رنگ را در هر حالتی داشته باشند؛ هنگامی که پنجره‌ها کنار می‌روند، فضای سبز از پشت آنها نمایان می‌شود و کیفیتی تازه به فضا می‌بخشد.

 

خانه فروردین

اطلاعات عمومی پروژه

نام پروژه: خانه فروردین
آدرس: اصفهان، خیابان استانداری
نوع ساختمان: مسکونی
طراحی معماری: دفتر معماری پیرامون
معمار مسئول: بهروز شهبازی
تیم طراحی: آرمان نصر، آناهیتا شادکام
تاریخ: 1393-1390
مساحت سایت: 270 مترمربع
مساحت زیر بنا: 640 مترمربع
اجرا: زیبا سازان
نظارت: بهروز شهبازی
پیمانکار: زیبا سازان
کارفرما: برادران معزی نیا
عکس: حسین فراهانی

اشتراک :

توضیحات معماران پروژه:

خانه فروردین، در محدوده میدان تاریخی نقش جهان قرار گرفته است. از این رو، براساس قوانین شهرسازی موجود، رعایت حریم خط آسمان میدان نقش جهان و بافت پیرامونی آن در محدوده ارتفاع 9 متر الزامی است که در پی آن، تراکم از نسبت معمول 60 درصد ساخت، به 80 درصد ساخت تغییر می یابد؛ از طرفی با توجه به کاهش نسبت فضای باز، میزان فضای سبز نیز از 20 درصد عرصه، به 10 درصد عرصه زمین تغییر پیدا کرد که این موارد، چالش هایی را متوجه طراحی می ساخت.

در این ارتباط، یکی از چالش های اصلی در طراحی این پروژه، رساندن سرانه فضای سبز موجود به اندازه معمول بود؛ از این رو، تصمیم بر توزیع فضای سبز در طبقات و بام گرفته شد که علاوه بر تامین میزان معمول فضای سبز، ارتقای کیفی و احیای فضای بام به عنوان فضای باز تعریف شده در مقیاس مسکن و تلطیف خط آسمان در مقیاس بافت همجوار را در پی داشت. دیگر چالش طراحی، کاهش کیفیت و محدوده دید در محدوده جنوب ساختمان به علت افزایش تراکم و نزدیکی ضلع جنوبی ساختمان به دیوار همسایه جنوبی بود. بنابراین به دنبال پیداکردن افق دید بیشتر و منظر بهتر، سعی شد جهت دیدها حتی المکان از جنوب به سمت غرب و شرق تغییر پیدا کند.

در ارتباط با چالش های مورد ذکر، حتی نوع پوشش های گیاهی به کار رفته در امکان های پیش بینی شده در ضلع های جنوبی و غربی هر کدام پاسخ ویژه خود را یافته اند. از جمله در ضلع غرب (در طبقات اول و دوم) به صورت باغچه هایی در ارتفاع یک متر و ده سانتیمتر در مقابل پنجره ها جهت استقرار گیاهان ریزشی (مثل گل ناز) در نظر گرفته شده است. ضمن آن که در زیر این باغچه ها در فضای داخلی، محلی برای قرار گرفتن رادیاتورها تعبیه شده است. ضمن آن که گیاهان ریزشی این جبهه از لحاظ بصری بیشتر به تلطیف دیداری نگاه عابر پیاده ای که از کوچه می گذرد، می پردازد. چرا که بازشوهای ضلع غربی دید مناسب و وسیعی به فضای سبز خیابان و بیمارستان مجاور دارند.

در مقابل، در باغچه های ضلع جنوبی ساختمان گیاهانی به شکل گل‌های بوته ای در نظر گرفته شده که ارتفاعی مناسب دارند و جهت دید ناظر از فضاهای داخلی به بازشوهای این جبهه، لطافت منظری فراهم می کنند تا با کمک بازشوهای جنوبی که روبه شرق و غرب گشوده شده اند، نزدیکی زیاد به دیوار صلب ساختمان همسایه جنوبی را قابل تحمل سازند. در باغچه های زیر فضای پله ها هم بنابر آن که از نور غیر مستقیم برخوردارند، گیاه پاپیتال پیش بینی شده که امکان حرکت عمودی در ارتفاع فضای پله‌ را دارد و می تواند نوعی سبزینگی عمودی ایجاد نماید.

 

خانه‌ای از رف

اطلاعات پروژه :

نام پروژه: خانه‌ای از رف
موقعیت: نجف آباد
نوع ساختمان: مسکونی
طراحی معماری: دفتر معماری آینه
معماران مسئول: عاطفه کرباسی، علی سلطانی، علی دهقانی
همکار طرح: سپیده شریعتمداری
سال: ۱۳۹۳
مساحت زیر بنا: ۳۰۷ متر مربع
گرافیک: مهلا ابراهیم پور
کارفرما: محمد علی پاینده
عکس: حسین فراهانی

اشتراک:

 

خانه فیروزمندان

اطلاعات پروژه

نام پروژه: خانه فیروزمندان
موقعیت : ایران، استان فارس، لار
نوع ساختمان: مسکونی
طراحی معماری: دفتر طراحی پیرامون
معماران مسئول: بهروز شهبازی، محمد فروتن
تاریخ ساخت : 1386-1391
مساحت زمین: 460 متر مربع
زیر بنا: 650 متر مربع
مهندس سازه: غلام رضا زرگری
مهندس تاسیسات: فرزاد قنبرزاده
ساخت ، نظارت و پیمان کار: غلام رضا زرگری
کارفرما: هادی فیروزمندان
عکس: حسین فراهانی

جوایز :

رتبه دوم مسابقه معمار 1391 در بخش مسکونی

توضیحات معماران پروژه:

خانه فیروزمندان در شهر لار واقع شده است. شهری با آب و هوای گرم و نسبتا مرطوب از توابع استان فارس. لار، یک شهر تاریخی است که از زلزله ای که در سال ۱۳۳۹ اتفاق افتاد، همچنان رنج می برد. در آن زمان، پناهگاه های موقت برا بازماندگان زلزله در بخش های جنوب شهر ساخته شد. وقتی شهر بر اساس برنامه جامع بازسازی شد، شهرداری تصمیم بر حفظ این پناهگاهها که سقف های طاق دار داشتند گرفت.

بر اساس قوانین مصوب شهرداری لار، ساختمان های این شهر با تراکم ۶۰ درصد ساخته می شوند. خانه فیروزمندان که در این بخش به معماری آن پرداخته ایم نیز با تبعیت از این قانون، در زمینی به سماحت ۴۶۰ مترمربع در سه طبقه ساخته شده است. طبقه زیرین، طبقه همکف و طبقه اول.

علاوه بر چهارصفه، فضای حیاط بزرگ تری نیز وجود دارد که به حیاط های کوچکتر تقسیم می شود. برای مشاهده تصاویر این ویلا با خط معمار همراه باشید. در انتهای نیز پلان ها، سکشن و … قرار داده شده است.

در این پروژه از یک الگوی معماری خانه های سنتی ایرانی با نام "چهار صفه" استفاده شد. چهارصفه چیزی شبیه به حیاط در خانه های ویلایی است ولی با ابعاد و اندازه کوچکتر. ایجاد فضای چهارصفه در این خانه مسکونی ویلایی نه تنها به رفع کردن مسئله ۶۰ درصد تراکم شهرداری کمک نمود، بلکه به ایجاد راهکاری برای آب و هوای گرم و مرطوب این شهر نیز کمک نمود.

 

ساختمان شماره 93 تهران پارس

اطلاعات پروژه

نام پروژه: ساختمان شماره 93 تهران پارس
موقعیت: تهران ، تهران پارس
نوع ساختمان: مسکونی
معمار: علیرضا تغابنی
همکاران طراح : روح الله رسولی، حسین تقوی، فریده آقا محمدی، آمیتیس نوروزی
تاریخ: 1388
اجرا: مهندس امامی
کارفرما: آقای مومنی
عکس: حسین فراهانی

جوایز

رتبه اول مسابقه طراحی نما، مجله معماری و ساختمان سال 89

اشتراک: